Cílem jednodenního projektu dne 17. 2. bylo upozornit žáky na správné stravovací návyky a na vhodnou svačinu do školy. Důraz byl kladen na pitný režim, význam snídaně a svačiny, na pestrost stravy. Žáci si osvojovali pojmy vztahující se ke stolování a výživě.
Nejprve jsme společně rozhodovali o vhodnosti potravin pro snídani, oběd, večeři a svačinu. Vyprávěli jsme si o oblíbených jídlech, o svých stravovacích návycích. Připomenuli jsme si projekt, do kterého je zapojena i naše škola "Ovoce do škol". Díky němu dostává každý žák 1. stupně jedenkrát týdně ke svačině ovoce nebo zeleninu zdarma.
Žáci z donesených surovin připravili svačinu - řádně si umyli ruce, oloupali a nakrájeli zeleninu, ozdobili zeleninové talíře, vyrobili v mixéru sýrovou a rybí pomazánku, namazali si tmavý chléb a stolovali u společného stolu.
Donesený chléb jsme snědli do poslední kůrky!!! Až jsem se bála, že bude někoho bolet bříško. Děkuji všem za vzorně připravené suroviny.
Přesvědčte se ve fotogalerii.
—————